Citiţi această listă împreună și asigurați-vă că cei mici înțeleg fiecare sfat de siguranță

  1. Nu deschide ușa străinilor. Trebuie explicat copiilor tăi că, deși casa este un loc sigur, o măsură de precauție în plus, este să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute.
  2. Explicați-le copiilor că există oameni răi care se dau drept meseriași, livratori sau chiar persoane în dificultate. Prima regulă este să nu deschidă ușa. Explicați-le că acești oameni pot primi oricând ajutor specializat sau pot reveni mai târziu pentru a efectua livrarea sau lucrarea, dacă au fost chemaţi de părinţi.
  3. Instalați vizorul uşii la nivelul ochilor copiilor dvs. Destul de des, acestea sunt instalate prea sus, fără să se gândească la copii.

4.Învăţaţi-i pe cei mici să nu se laude cu achizițiile familiei dvs., indiferent dacă este un televizor nou, un telefon sau altă achiziţie. Un hoț ar putea auzi conversația. Ultimul lucru de care au nevoie copiii tăi este un vizitator neașteptat la ușă.

5. Asigurați-vă că micuţii dumneavoastră au un telefon mobil la îndemână în caz de urgență. Dacă liniile dvs. telefonice sunt ocupate, copiii dvs. pot apela în continuare numărul de urgenţă 112.6. Întocmiţi o listă cu contactele familiei: copiii ar trebui să aibă o listă de contacte de familie în cazul în care se confruntă cu o problemă pe care nu știu cum să o rezolve.7. Dacă răspund la telefon unui străin care dorește să știe dacă părinții lor sunt acasă, rugați-i să spună că părinții lor sunt ocupați acum și vor trebui să sune mai târziu. Apelurile înspăimântătoare trebuie raportate imediat unui contact din familie.